Zonbescherming

8/07/2015 - karin

Een duurzaam mooie en gezonde huid in de zomer. Heerlijk genieten van de voordelen van de zon door je huid goed te beschermen met een zonbescherming. Een anti zonnebrand of een dagcreme met een hoge SPF,  juist bij huidproblemen, huidvlekjes, gevoelige huid, huidoneffenheden, eczeem of acne.

skinvision huidspecialist ijsselmuiden zonbescherming prevention spfVakantietijd! Even opladen. Heerlijk genieten van de vrijheid, de mensen om ons heen, de zon en vrolijke gezichten. Weet u dat we zonlicht nodig hebben om gezond te blijven? Om ons leven lang een mooie gezonde huid te houden, is het belangrijk om verstandig met de zon om te gaan. Een duurzaam mooie en gezonde huid in de zomer betekent: Wel de voordelen van de zon, niet de nadelen.

De voordelen van zonlicht

 • we krijgen energie door de aanmaak van vitamine D in de huid. O.i.v. zonlicht maakt de huid vitaminne D aan, die daarnaast ook een belangrijke rol speelt bij de groei en het behoud van stevige botten en tanden
 • een positieve werking op reumatische aandoeningen
 • vermindering van veel huidaandoeningen
 • betere doorbloeding
 • we voelen ons beter, we ervaren geluksgevoelens
 • onze lichamelijke prestaties verbeteren
 • ons immuunsysteem werkt beter
 • sneller herstel van wondjes
 • de bloeddruk normaliseert
 • we zijn beter beschermd tegen verkoudheden
 • bacteriële huidinfecties worden bestreden
 • ons hormoonstelsel wordt gunstig beïnvloed

Huidkanker

Helaas heeft zonlicht ook nadelen. Weet u dat 90% van de huidveroudering veroorzaakt wordt door UV straling? Dat de meeste zonschade al voor het 18e levensjaar opgelopen is? En dat in Nederland jaarlijks 47.000 mensen horen dat ze huidkanker hebben? Dat zijn er zo’n 32.000 meer dan 10 jaar geleden. Verantwoord zonnen en zonwerende maatregelen treffen zou, ongeacht je huidskleur, prioriteit moeten zijn. Te veel UV straling beschadigt de huidcellen. De huid veroudert in een hoger tempo en bij verbranding kan het jaren later huidkanker tot gevolg hebben. Gelukkig kunnen we dit voorkomen met de juiste maatregelen.

Huidschade

We willen graag een egale bruine teint. Een gezond en glad gezicht. Omdat zonlicht de cellen in de huid beschadigt, zal de huid in een hoger tempo verouderen. Dit bekent dat teveel UV licht ervoor zorgt dat lijntjes, rimpels, rode en bruine vlekjes vroegtijdig zichtbaar worden. Juist wanneer deze huidoneffenheden erfelijk zijn, zijn we hier gevoeliger voor. Door verantwoord met de zon om te gaan, kunnen we de huid in goede conditie houden en huidveroudering uitstellen. Hoe doe je dat?

Bescherm en verzorg

Voor een stralend gezonde huid moet de huid goed gevoed en beschermd worden. Breng daarom een goede zon bescherming aan op de huid. Het liefst factor 30 of hoger. Image Skincare biedt een 2 in 1 product. De Prevention+ is een dagcreme en zonbescherming in 1. Ondanks de hoge SPF 30 of SPF 50 die IMAGE Skincare in haar dagcrèmes biedt, zijn deze zeer fijn van structuur en smeren heel fijn uit. Doordat deze huidverbeterende zonbescherming de poriën niet verstopt, is het product zeer geschikt voor huidproblemen, waaronder acne. Ook voor de normale huid biedt de Prevention+ een mooie dagcreme met zonbescherming. Extra voordeel is dat deze dagcreme met zonbescherming de huid hydrateert, de huid gladder en strakker maakt en de huidteint egaliseert. Deze dagcreme geeft de huid het hele jaar door een gezonde stralende teint!

Welke zonbescherming past bij uw huidtype?

zonbeschering huidkanker skinvision ijsselmuiden schoonheidsspecialist huidspecialist huidproblemen eczeem acne dagcreme image skincare spfAcne, puistjes of een vette huid? Gebruik de Prevention + Daily Matte Moisturizer SPF32. Deze dagcreme met factor 32 zorgt ervoor dat de vetten geabsorbeerd worden. Voor een matte huid zonder vette glans.

U wilt een stralende egale huid? Gebruik de Prevention + Daily Tinted Moisturizer SPF30. Deze getinte dagcreme met factor 30 egaliseert de huidskleur, verminderd vlekjes en oneffenheden. Deze hydraterende dagcreme past zich automatisch aan, aan uw huidskleur, voor een gezonde stralende teint. Geschikt voor ieder huidtype.

Een droge of gevoelige huid die trekkerig aanvoelt? (vooral voelbaar na het douchen) De Prevention + Daily Hydrating Moisturizer SPF30 vult het vochttekort weer aan, zodat uw huid ontspannen aanvoelt en roodheid verminderd.

Een oudere, overgevoelige, of veeleisende huid? De Prevention + Daily Ultimate Moisturizer SPF50 bevat extra hoge zonbescherming voor de blanke en overgevoelige huid. Stamcellen in deze creme zorgen voor snelle heling van wondjes bij bijvoorbeeld eczeem. Stamcellen hebben tevens een huidverjongende werking. Uitermate geschikt bij sportactiviteiten en na intensieve huidbehandelingen.

Mijn favoriete zonbescherming

Mijn persoonlijke favoriet in de zomer is de Prevention+ met een SPF 30. Deze getinte dagcreme past zich automatisch aan aan mijn huidskleur! Eventueel perfect te mengen met een klein beetje I-Conceal SPF 30 (natuurlijke foundation) voor nog meer egalisatie. Deze foundation bevat tevens stamcellen. Stamcellen zijn slimme natuurlijke cellen die de huid repareren. Stamcellen zorgen ervoor zorgen dat wondjes, vlekjes, schilfertjes en puistjes sneller genezen. Huidverjonging begint met Prevention+, dus op naar een heerlijke zomer en een fantastische huid!

Zonnige groet: Karin Steen Redeker – SkinVision

Schoonheidssalon SkinVision IJsselmuiden Huidspecialist Karin Steen Redeker

Wilt u graag snel zichtbaar een mooie huid? Huidspecialist Karin Steen Redeker werkt met passie en gedrevenheid aan verbetering voor uw huid. Door vakkennis en ervaring hebben wij voor u een effectieve werkwijze en behandelplan ontworpen. Wij bieden u een passende oplossing en persoonlijke benadering. Bij ons is elk mens en iedere huid uniek! SkinVision is gevestigd in IJsselmuiden. Regio Zwolle, nabij Kampen en Genemuiden.

Voor meer informatie of een persoonlijke huidadvies bent u van harte welkom. Plan direct uw afspraak in voor een kennismakingsbehandeling. Mail vasb@fxva-ivfvba.ay of bel (038) 36 36 634